2010. június 22., kedd

Személyigazolvánnyal Szerbián, Macedónián át

Böbe vette a fáradságot, és kiderítette a személyigazolványos átlépés macedón részleteit! Köszönjük Böbe!

***

Szia

Én a személyigazolványos Macedón határátlépéssel kapcsolatban küldenék egy kis anyagot amit a Macedón konzulátusról kaptam. Hátha itt is érint valakit, valakiket.

Több levélváltásom volt ezügyben az egyik Skopjeben lévő konzulunkkal , ugyanis a mi kis csapatunkból is lejárt pár ember útlevele és nem szeretnénk fizetni érte, ha már törvény adta lehetőség , hogy mehetünk anélkül is.

A lényeg a következő,az átmeneti helyzetre az alábbit javasolja:
Vigyük magunkal a Macedón Közlönynek az Uniós országokból való személyigazolványos beutazásról szóló kormányrendeletet tartalmazó részét. Itt megtalálható
http://80.77.144.32/2008/7EB43FBD1FB2B34F97C0310D30C71CEC.pdf 2423. számú rész.

Ez 2008 októberétől hatályos, de mivel Szerbia csak 2010 június 12-től tette meg ezt a lépést ( a Röszkei személyi igazolványos átlépés visszajelzések szerint jól működik), de eddig a Macedón közúti átkelőhelyeken kicsit zötyögős az átállás.

Valamint konzulunk javaslata, hogy a Közlönyrész felmutatásán túl , (amire már nemhiszem , hogy szükségünk lenne),hívhatjuk a Skopjei konzulátus ügyeletét :
(00)-(389)-(71)-386-096. Jelezte a Macedón belügyminisztérium fele a negatív visszajelzéseket a személyigazolványos határátlépések megtiltásával kapcsolatban, így remélem hamarosan természetes lesz a dolog és nem kell semmiféle segédeszköz :-) ( Közlöny, telefon )
Nekünk az uticél idén Paralia lesz, de jó utat és nyaralást kivánok minden Görögországba, ezen belül a Sartiba indulóknak is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése